Foto: Wikimedia commons.

Xian WS-15

Xian WS-15 (kinesisk: 涡 扇 -15; pinyin: Wōshàn-15, der betyder “turbofan-15”) med kodenavn Emei, er en kinesisk turbofan jetmotor designet af Shenyang Aeroengine Research Institute og fremstillet af Xi’an Aero Engine Corporation.

Det er hensigten at Xian WS-15 skal drive Kinas Chengdu J-20 stealth kampfly, hvilket skulle sætte flyet i stand til at opnå supercruise.

Xian WS-15 blev udviklet i 1990’erne.

Udviklingen af WS-15 bygger i høj grad på den russiske R-79V-300 turbofan motor, der driver det russiske supersoniske VTOL jagerfly Yak-141.

I starten af 1990’erne fik Kina adgang til tekniske tegninger af R-79V-300 og tekniske data fra producenten Kobchenko / Soyuz.

Senere fik Kina adgang til tegninger, der satte landet i stand til at benytte den såkaldte “thrust vectoring” til R-79V-300 samt tegninger til Ruslands R179-300 motor, der er en fremtidig opgradering af R-79.

Sammenlignet med andre turbofanmotorer, der er udviklet til fjerde generations kampfly, er Xian WS-15 forbedret med øget turbine-indløbstemperatur, mere effektive og holdbare wide-akkord ventilatorblade, og avancerede fremstillingsprocesser til at producere integrerede motordele.

Har du læst disse artikler?

SAS sender 4000 medarbejdere hjem - flyvere.dk

Går dansk luftfart mod lysere tider?

Hvis alt går som forventet vil rejsereglerne i dag blive lempet. Så det bliver muligt at rejse til områder i verden med corona-smitte uden at skulle i isolation ved hjemkomst til Danmark.

Grumman F-14 Tomcat - flyvere.dk

Grumman F-14 Tomcat

Grumman F-14 Tomcat er et stort amerikansk to-motoret supersonisk jet kampfly kendt fra filmen Topgun.

Specifikationer

Nyhedsbrev - flyvere.dk

Tilmeld dig vort nyhedsbrev.
Modtag en ugentlig mail med de nyeste artikler,
nyheder og andet fra flyvere.dk i din mailboks.


Vi spammer ikke og du kan altid afmelde nyhedsbrevet.
Privatlivspolitik

Tags

Kategorier