1,7 millioner fløj med Norwegian i april - flyvere.dk

Norwegian Air Shuttle Boeing 737-800. Foto: Valentin Hintikka. CC BY-SA 2.0

1.7 millioner fløj med Norwegian i april

Kategori: Nyheder, Nyheder 2023

Tags: Norwegian

Det går igen den rigtige vej for de fleste flyselskaber.

I en pressemeddelelse oplyser det norske flyselskab Norwegian at 1.7 millioner fløj med Norwegian i april 2023.

Ovenpå Coronakrisen, Ruslands overfald på Ukraine og den deraf følgende (kortvarige) hyperinflation i 2020 til 2022 er det igen blevet bedre tider for flybranchen.

Til sammenligning fløj Norwegian med 3,1 millinoner passagerer i april 2019, altså omtrent det dobbelte antal passagerer lige før Coronakrisen ramte.

Grundlag for optimisme

Norwegians CEO Geir Karlsen ser lyst på den nære fremtid og har store forventninger til den kommende sommer- og ferie sæson:

Vi er glade for, at stadig flere vælger at flyve med Norwegian, og jeg glæder mig til at byde nye og eksisterende passagerer velkommen om bord i det, der ser ud til at kunne blive den stærkeste sommer for Norwegian nogensinde. 

Geir Karlsen, Norwegian

De nye trafiktal må være ekstra god læsning på direktionsgangen hos Norwegian efter en meget turbulent periode for selskabet.

Problemerne kulminerede i 2020 hvor Norwegian blev ramt af en perfekt storm af stort set alle de problemer et flyselskab kan løbe ind i.

Hvad med SAS?

På trods af SASs mange problemer med konkursbeskyttelse og netop nu med en truende EU afgørelse om tilbagetilbetaling af for meget udbetalt Coronastøtte, så har selskabet ligeså mange passagerer i år.

Ifølge flere medier fløj 1.9 millioner passagerer med SAS i marts i år.

SAS har endnu ikke udsendt trafiktal for april 2023.

Opdatering (red.) 10/5 2023:

Selvom SAS altså kan vise næsten ligeså gode trafiktal som selskabets konkurrenter, så trænger andre problemer sig kraftigt på.

I dag 10. maj 2023 har EU-Domstolen kendt den svenske og danske statsstøtte til SAS under Coronakrisen for ulovlig. Læs mere her.

Flyvere nyhedsbrev

Tilmeld dig vort nyhedsbrev.
Modtag en månedlig mail med de nyeste artikler, nyheder og andet fra flyvere.dk i din mailboks.

Ved tilmelding til flyvere.dk nyhedsbrev giver jeg tilladelse til at flyvere.dk opbevarer mit navn (valgfrit) og min e-mail indtil jeg selv afmelder nyhedsbrevet.

Sidste nyt

Nyheder

Nyeste artikler

Douglas O-2

Douglas O-2

Dassault Falcon 20

Dassault Falcon 20

Ryan X-13 Vertijet

Airbus A310

Airbus A310