Danske Flyvere 100 år - flyvere.dk

Foto: Wikimedia commons.

Danske Flyvere 100 år

Kategori: Nyheder, Nyheder 2017

Tags: Danske Flyvere, Kløvermarken

18. august 2017

Danske Flyvere 100 år

Fredag 18. august 2017 fejrer Foreningen Danske Flyvere sit 100 års jubilæum og byder derfor på flyudstilling, flysnak og overflyving med historiske fly på Kløvermarken

Kløvermarken var flyveplads frem til 1928.

Mere end 25 fly og helikoptere vil være udstillet.

Ældste fly på pladsen er et Fokker 7-fly, der var det mest moderne og hurtigste jagerfly, da foreningen blev stiftet i 1917.

Midt på dagen passerer en række historiske fly henover Kløvermarken, Christianshavn og det nordlige Amager med de ældste fly først, efterfulgt af flere civile og militære fly.

»Vi glæder os til at vise alle københavnere lidt af flyvningens forunderlige verden, og vi håber, at rigtig mange vil fejre vores store dag med os,« udtaler Franz Vinther, formand for Danske Flyvere.

En kopi af den danske flypioner Jakob Ellehammers fly udstilles på Kløvermarken.

Desuden vil en luftvej over København blive opkaldt efter Ellehammer. Det er første gang i verden, at en luftvej til navigation for fly, får et rigtigt navn.

»Vi er stolte over at kunne føje dette helt særlige mindesmærke til rækken af måder at huske og ære vort gamle medlem af Danske Flyvere ud i fremtiden,« siger Franz Vinther

Danske Flyvere er verdens ældste pilotforening og har i dag knap 1000 piloter som medlemmer.

Danske Flyvere har tre formål: At bevare og udbygge kammeratskabet mellem danske piloter, og at fremme flyvning og udbrede kendskabet til flyvning samt at hjælpe forulykkede piloter og deres efterladte med penge fra foreningens fond.

Kilde: Amagerbladet.

Flyvere.dk nyhedsbrev

Tilmeld dig vort nyhedsbrev.
Modtag en månedlig mail med de nyeste artikler, nyheder og andet fra flyvere.dk i din mailboks.

Ved min tilmelding til flyvere.dk nyhedsbrev giver jeg tilladelse til at mit navn (valgfrit) og min e-mail registreres og opbevares hos flyvere.dk indtil jeg selv afmelder nyhedsbrevet.

Sidste nyt

Nyheder

Nyeste artikler

Fokker C.V

Beriev A-50

Beriev A-50

Myasishchev M-55

Myasishchev M-55

Payen PA-22

Payen PA-22