De laveste priser siden 2010 - flyvere.dk

Fotocollage: W.carter. CC BY-SA 4.0

De laveste billetpriser siden 2010

Kategori: Nyheder, Nyheder 2022

Tags: Boarding

De mange økonomiske udfordringer med hyperinflation og galoperende prisudvikling, som verden er blevet påført efter Ruslands overfald på Ukraine, har ikke rokket ved den faldende tendens, som priser på flybilletter har udvist de seneste år.

På prisovervågningsportalen travelmarket.dk kan man ved at foretage nogle få søgninger på flybilletter konstatere, at der på markedet for flybilletter lige nu hersker de laveste billetpriser siden 2010.

TV2 skriver på nyheder.tv2.dk at:

…priser på afgange fra København til destinationer i Europa ikke er set billigere siden 2010.

nyheder.tv2.dk

En linedans

Sydbanks luftfartsanalytiker Jacob Pedersen siger til TV2 nyheder, at er luftfartsselskaberne lige er ude i en linedans, hvor det hele tiden gælder om at finde det rette prisleje i forhold til den rette kapacitet.

Den øgede rejselyst i sidste sommers post-Corona samfund sås tydeligt gennem en kraftigt øget efterspørgsel på flybilletter:

Vi har haft en sommer med meget høj rejselyst og derfor også meget høje billetpriser, og flyselskaberne er i gang med at løfte deres aktiviteter til et niveau som før corona.

Det er en linedans for flyselskaberne at finde ud af, hvor meget mere kapacitet de skal sætte ind, for de vil jo nødig have, at konkurrenterne løber med passagererne.

Jacob Pedersen, Sydbank til TV2

Tomme sæder og lavprisselskaber presser priserne

Travelmarkets direktør Ole Stouby ser det store antal tomme flysæder på mange afgange som en forklaring på de laveste billetpriser siden 2010:

Lavprisselskaberne tager markedsandele, og de har mange nye afgange i markedet – og de har et større udbud nu end før corona. 

Det er alle de andre måneder, hvor priserne presses ned, fordi der er så mange ledige sæder.

Ole Stouby, Travelmarket til TV2

Priser på flybilletter er meget påvirkelige og ændrer sig ofte

Vi her på flyvere.dk har ikke kunnet genskabe de priser, som TV2 Nyheder rapporterer, i vores søgninger på travelmarket.dk.

Vi er sikkert ikke dygtige nok til datamining…

Men vi kan se, at man for eksempel kan købe en flybillet fra Kastrup ved København til Stansted ved London, med afgang i dag, til 178,00 DKK.

Det er ret billigt…

Hvis man vil flyve direkte tur-retur fra Kastrup til Arlanda i uge 4 2023 koster den billigste billet i vores søgning på den afgang 751,00 DKK.

Travelmarket.dk skriver klogeligt en notabene om at:

Ovenstående priser er fundet af vores brugere indenfor de sidste 48 timer og kan derfor være ændret.

Travelmarket.dk

Flyvere nyhedsbrev

Tilmeld dig vort nyhedsbrev.
Modtag en månedlig mail med de nyeste artikler, nyheder og andet fra flyvere.dk i din mailboks.

Ved tilmelding til flyvere.dk nyhedsbrev giver jeg tilladelse til at flyvere.dk opbevarer mit navn (valgfrit) og min e-mail indtil jeg selv afmelder nyhedsbrevet.

Sidste nyt

Nyheder

Nyeste artikler

Douglas O-2

Douglas O-2

Dassault Falcon 20

Dassault Falcon 20

Ryan X-13 Vertijet

Airbus A310

Airbus A310