Nyheder, Nyheder 2018

Første direkte ruteflyvning mellem Australien og Europa

25. marts 2018

Et Boeing Dreamliner passagerfly fra flyselskabet Qantas har som det første selskab i verden indledt faste ruteflyvninger mellem Australien og Europa.

Søndag morgen landede Flight QF009 fra Qantas i Heathrow-lufthavnen i London efter en non-stop flyvning på 17 timer fra Perth i Australien.

Hermed er den første nonstop ruteflyvning på den såkaldte kænguru-rute mellem Australien og Europa en realitet.

Qantas første kænguru-rute fra Sydney til London i 1947 tog fire dage med ni mellemlandinger på turen.

Den lange rejsetid betyder, at Quantas har løst udfordringer med passagernes komfort på flere måder; kabinens luftkvalitet er forbedret, der er lavere kabinestøj og turbulens på turen er forsøgt minimeret.

Ifølge den australske udgave af Daily Telegraph er nogle af passagerne blevet overvåget med særlige instrumenter, der har indsamlet data om passagerernes søvn- og aktivitetsmønstre, sindstilstand og spisemønstre.

Qantas har enkelte gange tidligere fløjet direkte mellem Europa og Australien.

I 2015 fløj selskabet en gruppe australiere fra Perth til Istanbul for at markere 100-året for slaget ved Gallipoli under Første Verdenskrig, hvor soldater fra Australien og New Zealand deltog.

Blandt andre af verdens lange nonstop flyvninger er Qatar Airways’ 14.535 kilometer lange flyvning fra Doha til Auckland i New Zealand og Emirates’ 14.200 kilometer lange flyvning fra Dubai til Auckland.

Kilde: dr.dk