Great Dane Airlines erklæret konkurs - flyvere.dk

Great Dane Airlines erklæret konkurs

Flere medier melder i dag om en trist nyhed for den danske luftfartsbranche; det danske luftfartsselskab Great Dane Airlines er gået konkurs.

Ifølge virksomhedsregistret i Danmark kom Great Dane Airlines ud af 2020 med et underskud på mere end 50 millioner kroner.

Til online mediet nordjyske.dk siger selskabets indehaver Eigild Christensen at i de tre år han har stået i spidsen for selskabet har tabet været på mellem 85 og 100 millioner kroner.

Selskabets 85 ansatte fik derfor mandag eftermiddag besked om at selskabets ejere har indgivet en konkursbegæring for selskabet.

Selskabets tre fly står nu stille efter alle flyvninger er aflyst.

En næsten tom ordrebog

Great Dane Airlines var det første danske selskab til at flyve med Embrear fly, men selskabet har næsten intet at fylde i sine tre Embrear E195 fly.

Til online mediet check-in.dk siger Eigild Christensen:

Vi har alt for lidt at flyve med i vintersæsonen, og vi ser ind i et halvt år, hvor det koster fem millioner kroner om måneden. Så der er kun en ting at gøre, og det er at lukke det.

Eigild Christensen, Great Dane Airlines til check-in.dk

Coronakrisen har skylden

Ligesom stort set samtlige andre flyselskaber over hele verden har Coronakrisen spillet afgørende ind i Graet Danes Airlines skæbne.

Til Berlinske online siger aktieanalysechef i Sydbank Jacob Pedersen, at

Konkursen er et godt billede på, at flyselskaberne stadig lider gigantisk efter corona, hvor de har stået uden indtægter.

Jacob Pedersen, Sydbank til Berlingske

Eventyr i Vietnam

I slutningen af 2020 sendte Great Dane AIrlines to af sine Embrear fly og 45 ansatte til Vietnam i et forsøg på at vinde en markedsandel i et meget anderledes marked.

Selskabet forsøgte også at lægge billet ind på den lukrative rute mellem Aalborg og København.

Men den hårde konkurrence på indenrigsruter i Danmark gjorde at Great Dane AIrlines måtte opgive forsøget.

De aftale selskabet har med en række rejsebureauer til de populære destinationer i sydeuropa viste sig altså ikke at være nok til at selskabet kunne overleve Coronakrisen og den benhårde konkurrence på flyve- og rejsemarkedet.

Så i dag sluttede eventyret og Great Dane Airlines blev erklæret konkurs.

Flyvere.dk nyhedsbrev

Tilmeld dig vort nyhedsbrev.
Modtag en månedlig mail med de nyeste artikler, nyheder og andet fra flyvere.dk i din mailboks.

Ved min tilmelding til flyvere.dk nyhedsbrev giver jeg tilladelse til at mit navn (valgfrit) og min e-mail registreres og opbevares hos flyvere.dk indtil jeg selv afmelder nyhedsbrevet.

Sidste nyt

Nyheder

Nyeste artikler

Fokker C.V

Beriev A-50

Beriev A-50

Myasishchev M-55

Myasishchev M-55

Payen PA-22

Payen PA-22