Hollands konge hemmelig pilot hos KLM

Kategori: Nyheder, Nyheder 2017

Tags: KLM, Willem-Alexander

18. maj 2017

Hollands konge hemmelig pilot hos KLM

Fra afdelingen for kuriøse kuriosa:

Så har vi hørt det med!

I følge dr.dk har den hollandske Kong Willem-Alexander været andenpilot hos KLM, Hollands flyselskab i årevis.

Kong Willem-Alexander har i et interview med avisen De telegraf været hemmelig andenpilot på selskabets fly i 21 år!

Kongen kalder selv tjansen for en hobby – to gange om måneden sætter han sig i cockpittet og ”kobler af fra sine kongelige forpligtelser”, ifølge dr.dk.

For mig er det vigtigste, at jeg har en hobby, hvor jeg er nødt til at koncentrere mig fuldstændigt. Du har et fly, passagerer og crew. Du har ansvar for dem alle. Du kan ikke tage dine egne problemer fra jorden med op i himlen. Det er, for mig, det mest afslappende ved at flyve, siger Willem-Alexander til De Telegraaf ifølge CNN.

Kongen også blevet trænet til at styre Boing 737, som snart skal afløse den Fokker 70-model, som i dag flyver på KLM Cityhoppers korte distancer i Europa – det er de ruter, som kongen i dag er andenpilot på.

På grund af terrorangrebet på World Trade Center i New York City den 11. september er passagerers adgang til cockpittet forbudt og umulig. Derfor har det heller ikke været nemt for passagererne at genkende ham.

Fordelen er, at jeg altid kan ønske passagerne hjerteligt velkommen på vegne af kaptajnens og besætningen, siger kongen til De Telegraaf.

– Så jeg behøver ikke at sige mit eget navn. Men de fleste passagerer hører alligevel ikke efter.

Så har vi hørt det med – flying high!

Flyvere nyhedsbrev

Tilmeld dig vort nyhedsbrev.
Modtag en månedlig mail med de nyeste artikler, nyheder og andet fra flyvere.dk i din mailboks.

Ved tilmelding til flyvere.dk nyhedsbrev giver jeg tilladelse til at flyvere.dk opbevarer mit navn (valgfrit) og min e-mail indtil jeg selv afmelder nyhedsbrevet.

Sidste nyt

Nyheder

Nyeste artikler

Douglas O-2

Douglas O-2

Dassault Falcon 20

Dassault Falcon 20

Ryan X-13 Vertijet

Airbus A310

Airbus A310