Foto: Wikimedia commons.

Iran køber 100 Boeing fly

Kategori: Nyheder, Nyheder 2016

Tags: Boeing, Boeing 787, Dreamliner

Iran køber 100 nye Boeing fly

Det amerikanske flyselskab Boeing har indgået en stor aftale med Iran om en leverance af fly.

Ifølge dr.dk har Iran og den amerikanske flyproducent Boeing indgået en aftale om levering af 100 Boeing fly. Det udtaler lederen for Teherans civile lufthavnsmyndigheder i dag.

Vi har 250 fly i landet, 230 af dem skal erstattes, siger Ali Abedzadeh, der er formand for de civile lufthavnsmyndigheder“, og tilføjer, at aftalen stadig mangler godkendelse fra den amerikanske regering.

I et interview med en iransk avis, siger Abdedzadeh, at der ikke er en tidsplan for, hvornår landet skriver kontrakt med USA.

Aftalen kommer efter, at Iran i knap ti år har været underlagt økonomiske sanktioner fra det internationale samfund. Efter indgåelsen af en aftale om det iranske atomprogram i januar er en række af sanktionerne dog blevet ophævet.

I januar 2016 meddelte AirBus at Iran vil købe 114 Airbus-fly. Læs artiklen her.

Det betyder blandt andet, at flyproducenterne Boeing og Airbus må sælge fly og flydele til Irans civile luftfartsindustri.

Iran har desperat brug for at modernisere sine aldrende passagerfly. Ifølge landets myndigheder kan man kun anvende 150 ud af landets samlede flåde på 250 fly.

Tidligere på året meddelte Iran derfor også, at landet ville købe 114 Airbus-fly.

I alt har landet bestilt omkring 200 fly fra vestlige producenter siden midten af januar, da de økonomiske sanktioner blev løftet.

Kilde: dr.dk

Flyvere.dk nyhedsbrev

Tilmeld dig vort nyhedsbrev.
Modtag en månedlig mail med de nyeste artikler, nyheder og andet fra flyvere.dk i din mailboks.

Ved min tilmelding til flyvere.dk nyhedsbrev giver jeg tilladelse til at mit navn (valgfrit) og min e-mail registreres og opbevares hos flyvere.dk indtil jeg selv afmelder nyhedsbrevet.

Sidste nyt

Nyheder

Nyeste artikler

Fokker C.V

Beriev A-50

Beriev A-50

Myasishchev M-55

Myasishchev M-55

Payen PA-22

Payen PA-22