Korte indenrigsflyvninger forbydes i Frankrig - flyvere.dk
Air France HOP! ATR 72-600. Foto: Anna Zvereva. CC BY-SA 2.0

Korte indenrigsflyvninger forbydes i Frankrig

Den franske nationalforsamling har vedtaget en ny lov, der gør at korte indenrigsflyvninger forbydes i Frankrig.

Hvis loven også vedtages af det franske parlaments andet kammer, Senatet, så vil det fra september 2021 ikke længere være tilladt for en række flyselskaber at udbyde korte indenrigsflyvninger i Frankrig.

Loven er kontroversiel og blev genstand for en ophedet debat i Nationalforsamlingen, (Assemblée Nationale), i det franske parlament i den forgangne weekend.

Macrons grønne initiativ

Loven var oprindelig en integreret del af de grønne initiativer, som Præsident Macrons Convention citoyenne pour le clima havde anbefalet..

Convention citoyenne pour le clima er en kommission, som Macron nedsatte i 2019.

Kommissionen skulle levere en række forslag der kan reducere Frankrigs udledning af klimaskadelige stoffer med 40%.

Efter kraftige protester mod det oprindelige lovforslag fra flere franske regioner og Air France-KLM, vedtog man så en udvandet version af det oprindelige lovforslag.

Det oprindelige lovforslag bestod af et generelt forbud mod alle indenrigsflyvninger til destinationer i Frankrig, hvortil der findes en direkte togforbindelse med en rejsetid på op til 4 timer.

Korte indenrigsflyvninger; qu’est-ce que c’est?

Den nye lov forbyder korte indenrigsflyvninger til destinationer i Frankrig, hvor den samme rejse/strækning kan gennemføres med togtransport på under to en halv time.

Det vil sige, at en række flyvninger mellem Paris-Orly lufthavnen og f.eks. Nantes, Bordeaux og Lyon i det centrale og syd-centrale Frankrig ikke længere kan udbydes.

Korte indenrigsflyvninger forbydes i Frankrig - flyvere.dk
Indenrigsflyvninger i Frankrig mellem Paris-Orly lufthavnen og f.eks. Nantes, Bordeaux og Lyon forbydes nu. Ill.: Google maps / flyvere.dk

Hverken de store nationale flyselskaber eller mindre lavpris selskaber.

Men ikke alle korte indenrigsflyvninger forbydes i Frankrig.

De længere indenrigsflyvninger på op til fire timer i Frankrig var oprindelig en del af lovforslaget.

Den franske transportminister Jean-Baptiste Djebbari siger til The Guardian, at faldt valget på de to en halv time, fordi områder af Frankrig, som f.eks. Massif Central, ikke måtte isoleres.

Uden substans

Flere franske oppositionspolitikere kalder det vedtagne lovforslag for uden substans.

Den franske forbrugerorganisation UFC-Que Choisir advarer også politikerne mod at lempe på afstandskravet.

Det vil fjerne al substans fra loven, siger organisationen.

UFC-Que Choisir advarer samtidig om at politikerne må forhindre at de franske statsbaner SNCF skruer priserne op efter forbuddet mod de korte indenrigsflyvninger.

Andre artikler

Læs også

Går dansk luftfart mod lysere tider?

Hvis alt går som forventet vil rejsereglerne i dag blive lempet. Så det bliver muligt at rejse til områder i verden med corona-smitte uden at skulle i isolation ved hjemkomst til Danmark.

Tags

Nyhedsbrev - flyvere.dk

Tilmeld dig vort nyhedsbrev. Modtag en ugentlig mail med de nyeste artikler, nyheder og andet fra flyvere.dk i din mailboks.


Vi spammer ikke og du kan altid afmelde nyhedsbrevet.
Privatlivspolitik

Kategorier