Nye bestillinger på Boeing 737 MAX - flyvere.dk

Boeing 737 MAX på Farnborough 2018. Foto: Wikimedia.

Nye bestillinger på Boeing 737 MAX

Normalt ville det ikke være en nyhed at Boeing netop har landet en række nye bestillinger på deres storsællert Boeing 737.

Men; der er intet, der er normalt for Boeing for tiden.

Slet ikke når det drejer sig om den famøse Boeing 737 MAX version, der indtil fornylig var et yderst populært og attraktivt fly for flyselskaber over hele verden.

Set i lyset af sagaen om Boeing 737 MAX modellens mange problemer er det derfor en større nyhed, at Boeing på Dubai Airshow 2019 har fået nye bestillinger på Boeing 737 MAX.

Nye bestillinger på Boeing 737 MAX fra tre flyselskaber

Boeing har fået skriftlige tilsagn om bestilling af nye Boeing 737 MAX fly fra hele tre forskellige luftfartselskaber.

Ifølge flere medier, blandt andet Reuters, har det kazakstanske luftfartsselskab Air Astana underskrevet en foreløbig købsaftale (letter of intent) med Boeing om køb af 30 Boeing 737 MAX fly.

Air Astana CPO Alma Aliguzhinova sagde på et pressemøde i løbet af Dubai Airshow at selskabet har tillid til at Boeing snart får løst problemerne med 737 MAX modellen.

We are confident in Boeing’s professionalism to overcome interim technical difficulties.

Alma Aliguzhinova, Air Astana – Reuters

Det tyrkiske flyselskab SunExpress benyttede Dubai Airshow til at føje yderligere 10 Boeing 737 MAX fly til en eksisterende ordre på 32 MAX fly.

Navnet på det sidste flyselskab, der luftede indkøbsplaner på 10 Boeing 737 MAX 7 fly og 10 Boeing MAX 10 fly overfor Boeing på Dubai Airshow, ønsker indtil videre ikke sit navn frem i medierne.

Det bedst sælgende fly…

Boeing 737 modellen var, indtil Boeings mange problemer med Boeing 737 Max modellen begyndte, den bedst sælgende kommercielle flytype i luftfartens historie.

Netop her i november 2019 har salgstallene for 737-modellens skarpeste konkurrent, Airbus A320 serien, oversteget 737’erens.

Flyvere nyhedsbrev

Tilmeld dig vort nyhedsbrev.
Modtag en månedlig mail med de nyeste artikler, nyheder og andet fra flyvere.dk i din mailboks.

Ved tilmelding til flyvere.dk nyhedsbrev giver jeg tilladelse til at flyvere.dk opbevarer mit navn (valgfrit) og min e-mail indtil jeg selv afmelder nyhedsbrevet.

Sidste nyt

Nyheder

Nyeste artikler

Douglas O-2

Douglas O-2

Dassault Falcon 20

Dassault Falcon 20

Ryan X-13 Vertijet

Airbus A310

Airbus A310