Qantas er det sikreste flyselskab - flyvere.dk

Foto: Wikimedia commons.

Qantas er det sikreste flyselskab

Kategori: Nyheder, Nyheder 2020

Tags: Flysikkerhed, Qantas

Det australske flyselskab Qantas, der i 2020 fejrer sit 100 års jubilæum, er blevet udnævnt til det sikreste flyselskab i verden.

Flyveportalen airlineratings.com, der udgiver information og analyser om mere end 400 flyselskaber i verden, har netop udgivet en top-20 liste over de sikreste flyselskaber i verden i 2020.

Qantas er det sikreste flyselskab ifølge airlineratings.com og derfor nummer et på listen over de 20 mest sikre flyselskaber i verden.

Airlineratings nævner som motivation Qantas innovative udvikling af flysikkerhed og drift af selskabet:

In selecting Qantas as the world’s safest airline for 2020,  AirlineRatings.com editors noted that over its 99-year history the world’s oldest continuously operating airline has amassed a truly amazing record of firsts in operations and safety and is now accepted as the industry’s most experienced airline.

airlineratings.com

Qantas er det flyselskab i verden med den længste uafbrudte operative historie og i 2020 fejrer Qantas sit 100 års jubilæum.

Det indlemmer Quantas i et eksklusivt selskab sammen med kun to andre flyselskaber i verden; hollandske KLM og det columbianske flyselskab Avianca.

Ikke et eneste fatalt havari

Qantas has been the lead airline in virtually every major operational safety advancement over the past 60 years and has not had a fatality in the jet era…

Geoffrey Thomas, airlineratings.com

Ifølge airlineratings.coms chefredaktør Geoffrey Thomas skyldes Qantas topplacering på top 20 listen over de mest sikre flyselskaber i verden, at selskabet har taget aktiv del i udviklingen af stort set alle de forbedringer af flysikkerheden, som har fundet sted de seneste 60 år.

Samtidig har Qantas – hvilket er enestående – ikke haft et eneste fatalt havari i løbet af flyvningens jetalder, svarende til de sidste ca. 70 år.

Et innovativt flyselskab

Airlineratings.com nævner Qantas som et innovativt flyselskab i den forstand, at selskabet er gået forrest i udviklingen af de fleste af de sikkerhedssystemer, som den civile flyindustri i dag benytter.

Det gælder f.eks. Future Air Navigation System (FANS-systemet), der er et ATC (Air Traffic Control) system, som giver forbedret og direkte real-time datakommunikation mellem fly, pilot og flykontrol på jorden.

Det gælder også den fortsatte udvikling af civile passagerflys Flight Data Recording (FDR) system, der skal give mulighed for at overvåge både flyets og besætningens tilstand og ‘performance‘ under flyvningen.

Airlineratings.com nævner samtidig Qantas indsats for at udvikle systemer, der skal forbedre automatiserede landinger ved hjælp af GPS systemer.

Endelig nævnes Qantas for selskabets pioner-indsats i udvikling af real-time overvågning af jetmotorer på civile passagerfly under flyvning ved hjælp af satellitkommunikation mellem fly og flyselskab.

Det sidste har sat Qantas i stand til at opdage motorproblemer inden de bliver til en trussel for flysikkerheden.

De 20 mest sikre flyselskaber

Listen1 over de 20 mest sikre flyselskaber i verden, hvor vi også finder SAS, ser således ud:

 1. Qantas
 2. Air New Zealand
 3. EVA Air
 4. Etihad
 5. Qatar Airways
 6. Singapore Airlines
 7. Emirates
 8. Alaska Airlines
 9. Cathay Pacific Airways
 10. Virgin Australia
 11. Hawaiian Airlines
 12. Virgin Atlantic Airlines
 13. TAP Portugal
 14. SAS
 15. Royal Jordanian
 16. Swiss
 17. Finnair
 18. Lufthansa
 19. Aer Lingus
 20. KLM

1: Kilde: airlineratings.com

Flyvere.dk nyhedsbrev

Tilmeld dig vort nyhedsbrev.
Modtag en månedlig mail med de nyeste artikler, nyheder og andet fra flyvere.dk i din mailboks.

Ved min tilmelding til flyvere.dk nyhedsbrev giver jeg tilladelse til at mit navn (valgfrit) og min e-mail registreres og opbevares hos flyvere.dk indtil jeg selv afmelder nyhedsbrevet.

Sidste nyt

Nyheder

Nyeste artikler

De Havilland Sea Vixen

de Havilland Sea Vixen

Airspeed Ambassador

Airspeed Ambassador

Fokker C.V

Grumman KA-6D Intruder

Grumman A-6 Intruder

Beriev A-50

Beriev A-50