Rusland udstationerer Su-57 i Syrien - flyvere.dk

Rusland udstationerer Su-57 i Syrien

Kategori: Nyheder, Nyheder 2018

Tags: Su-57, Sukhoi, Syrien

25. februar 2018

Rusland udstationerer Su-57 i Syrien

Rusland har udstationeret sit nyeste og mest avancerede femte-generations Stealth kampfly Sukhoi Su-57 i Syrien.

Su-57 er et top avanceret stealth kampfly, og udstationeringen sker på trods af russernes udmeldinger om at nedskalere deres militære tilstedeværelse i Syrien.

Ifølge CNN d. 24/2 2018 udtaler en Pentagon talsmand, at dette ikke er i tråd med de udmeldinger, der tidligere er kommet fra Rusland:

The addition of fifth-generation fighters into Syria would certainly not be in keeping with Russia’s announced force drawdown,” Pentagon spokesman Maj. Adrian Rankine-Galloway told CNN.

Det er svært at se Ruslands udstationering af Su-57 som andet end en eskalering af den potentielle konflikt mellem de to allermest livsfarlige parter i den Syriske krig; Rusland og USA.

Alligevel udtaler samme talsmand fra Pentagon i CNN artiklen, at USA ikke ser denne udstationering som en trussel mod USAs aktiviteter i området.

For kort tid siden, d. 7. februar 2018, indsatte USA F-22 Raptor kampflyet i en række angreb mod pro-Syriske tropper på landjorden i Syrien.

Det faldt (naturligvis) ikke i god jord hos den russiske regering, der hævder, at der er russere blandt de dræbte efter angrebet.

Udstationeringen af Su-57 i Syrien kan tolkes som et klart signal fra russisk side om at, de også er parate til indsættelse af de mest avancerede våbensystemer i den syriske krig.

Samtidig kan udstationeringen ses som en russisk træningsøvelse for deres nyeste grej.

Su-57 er indtil nu produceret i mindre end 10 prototype-eksemplarer, og er på ingen måde hverken operationelt eller dueligt som kamplatform for russerne.

Flyene er pt. udstationeret på Khmeimim basen i Syrien, hvorfra de har adgang til hele krigsområdet.

Flyvere.dk nyhedsbrev

Tilmeld dig vort nyhedsbrev.
Modtag en månedlig mail med de nyeste artikler, nyheder og andet fra flyvere.dk i din mailboks.

Ved min tilmelding til flyvere.dk nyhedsbrev giver jeg tilladelse til at mit navn (valgfrit) og min e-mail registreres og opbevares hos flyvere.dk indtil jeg selv afmelder nyhedsbrevet.

Sidste nyt

Nyheder

Nyeste artikler

Fokker C.V

Beriev A-50

Beriev A-50

Myasishchev M-55

Myasishchev M-55

Payen PA-22

Payen PA-22