Rusland udstationerer Su-57 i Syrien - flyvere.dk

Rusland udstationerer Su-57 i Syrien

Kategori: Nyheder, Nyheder 2018

Tags: Su-57, Sukhoi, Syrien

25. februar 2018

Rusland udstationerer Su-57 i Syrien

Rusland har udstationeret sit nyeste og mest avancerede femte-generations Stealth kampfly Sukhoi Su-57 i Syrien.

Su-57 er et top avanceret stealth kampfly, og udstationeringen sker på trods af russernes udmeldinger om at nedskalere deres militære tilstedeværelse i Syrien.

Ifølge CNN d. 24/2 2018 udtaler en Pentagon talsmand, at dette ikke er i tråd med de udmeldinger, der tidligere er kommet fra Rusland:

The addition of fifth-generation fighters into Syria would certainly not be in keeping with Russia’s announced force drawdown,” Pentagon spokesman Maj. Adrian Rankine-Galloway told CNN.

Det er svært at se Ruslands udstationering af Su-57 som andet end en eskalering af den potentielle konflikt mellem de to allermest livsfarlige parter i den Syriske krig; Rusland og USA.

Alligevel udtaler samme talsmand fra Pentagon i CNN artiklen, at USA ikke ser denne udstationering som en trussel mod USAs aktiviteter i området.

For kort tid siden, d. 7. februar 2018, indsatte USA F-22 Raptor kampflyet i en række angreb mod pro-Syriske tropper på landjorden i Syrien.

Det faldt (naturligvis) ikke i god jord hos den russiske regering, der hævder, at der er russere blandt de dræbte efter angrebet.

Udstationeringen af Su-57 i Syrien kan tolkes som et klart signal fra russisk side om at, de også er parate til indsættelse af de mest avancerede våbensystemer i den syriske krig.

Samtidig kan udstationeringen ses som en russisk træningsøvelse for deres nyeste grej.

Su-57 er indtil nu produceret i mindre end 10 prototype-eksemplarer, og er på ingen måde hverken operationelt eller dueligt som kamplatform for russerne.

Flyene er pt. udstationeret på Khmeimim basen i Syrien, hvorfra de har adgang til hele krigsområdet.

Flyvere.dk nyhedsbrev

Tilmeld dig vort nyhedsbrev.
Modtag en månedlig mail med de nyeste artikler, nyheder og andet fra flyvere.dk i din mailboks.

Ved min tilmelding til flyvere.dk nyhedsbrev giver jeg tilladelse til at mit navn (valgfrit) og min e-mail registreres og opbevares hos flyvere.dk indtil jeg selv afmelder nyhedsbrevet.

Sidste nyt

Nyheder

Nyeste artikler

Airbus A310

Airbus A310

De Havilland Sea Vixen

de Havilland Sea Vixen

Airspeed Ambassador

Airspeed Ambassador

Fokker C.V