Ryanair indgår aftale med BALPA - flyvere.dk

Ryanair indgår aftale med britiske piloter

Kategori: Nyheder, Nyheder 2018

Tags: Ryanair

Ryanair indgår aftale med britiske piloter

Ryanair giver giver sig tilsyneladende i det konfliktfyldte rum selskabet har befundet sig i siden det måtte masse-aflyse flyafgange i sidste halvdel af 2017.

Det er ifølge Reuters den første aftale af den slags, som Ryanair nogensinde har indgået med en fagforening.

Rynair indgår i første omgang en aftale med de britiske piloter hos Ryanair.

Ifølge flere medier har Ryanair har skrevet under på en såkaldt anerkendelsesaftale med den britiske fagforening British Airline Pilots Association, BALPA.

Brian Strutton, Generalsekretær hos BALPA, siger i dag i en BALPA pressemeddelelse:

Given Ryanair’s previous hostility towards unions, today’s agreement is an historic one. While we were initially sceptical about Ryanair’s sincerity in offering recognition to us and other unions, our conversations and meetings with them have shown that they are genuine in wanting a constructive trade union relationship.

Formand for FPU Thilde Waast udtrykker i dag med en antydning af skepsis, at der ikke ændres noget ved udgangspunktet for forhandling med Ryanair:

Det er positivt, at der er fremskridt i arbejdet med at få Ryanair til at indgå overenskomst med de engelske piloter. Det ændrer dog ikke noget i dansk sammenhæng, og det møde, vi har med Ryanair i næste uge, siger Thilde Waast, formand i FPU.

Ryanairs personaledirektør, Eddie Wilson, har booket et møde med FPU i Danmark, som fagforeningen har tænkt sig at gennemføre.

Ifølge dr.dk siger Thilde Waast også:

Ryanairs aftale med den britiske pilotfagforening betyder ikke noget for os i Danmark. Men stort tillykke til de britiske piloter.
Vi mødes med Ryanair i næste uge. Og vores krav er de samme, som de var i 2015. Danske overenskomster til danske ansatte. Nu må vi se, hvad Ryanair byder ind med..

Kilde: dr.dk / BALPA / FPU

Flyvere.dk nyhedsbrev

Tilmeld dig vort nyhedsbrev.
Modtag en månedlig mail med de nyeste artikler, nyheder og andet fra flyvere.dk i din mailboks.

Ved min tilmelding til flyvere.dk nyhedsbrev giver jeg tilladelse til at mit navn (valgfrit) og min e-mail registreres og opbevares hos flyvere.dk indtil jeg selv afmelder nyhedsbrevet.

Sidste nyt

Nyheder

Nyeste artikler

Airbus A310

Airbus A310

De Havilland Sea Vixen

de Havilland Sea Vixen

Airspeed Ambassador

Airspeed Ambassador

Fokker C.V