Flyvevåbnets Hercules lander på stranden - flyvere.dk

Flyvevåbnets Hercules C130J på Vejers Strand 2013. Foto: © Peter Raap. CC BY-SA 3.0 DE.

Flyvevåbnets Hercules lander på stranden

I dag øvede Flyvevåbnet landinger på stranden med sit helt tunge grej, nemlig det store Lockheed Martin Hercules C130J transportfly.

Det er en tilbagevendende begivenhed, eller øvelse, at øve landinger på et andet underlag end det, de store maskiner normalt lander på.

I takt med at den tilbagevendende øvelse bliver afholdt, så vokser den almindelige interesse for begivenheden.

I dag på stranden på Rømø var der ifølge DR TV op mod 30.000 mennesker samlet på stranden for at følge landingerne med de store Hercules fly på sandet.

Der deltog Hercules fly fra det hollandske og det belgiske flyvevåben sammen med det danske Hercules fly i øvelsen på Rømø.

Ikke den rene underholdning

Udover det meget imponerende og underholdende skue, så er der mening med galskaben når Flyvevåbnets Hercules lander på stranden på Rømø.

Det er god træning i at kunne levere et beredskab til operationer i områder, hvor der ikke findes gode og jævne landingsbaner.

Øvelsen for besætning og ground crew på f.eks. et Hercules C130J fra Flyvevåbnet er at kunne operere fra primitive landingsbaner overalt i verden.

Vi øver det her for at have muligheden for at kunne indsætte flyene et sted, hvor alle lufthavne og flyvepladser er ude af drift.

Hercules-flyene kan lande på sand, grus og græs, så det er en god træning for os.

Men det er sjældent i brug i praksis – man vil ikke satse et fly, men omvendt er vi i hvert fald klar, den dag det bliver nødvendigt, siger kaptajn Jakob Larsen fra Flyvestation Aalborg til JydskeVestkysten.

JydskeVestkysten

Flyvevåbnet har tidligere år gennemført samme type øvelse på Vejers Strand, der tidligere var en del af det danske militærs Oksbøl Skyde- og Øvelsesterræn.

I 2012 og igen i 2013 øvede både danske og britiske Hercules fly landing på stranden ved Vejers.

Se video: Flyvevåbnets Hercules lander på Vejers strand


RDAF Lockheed Martin C130J Hercules lander på Vejers Strand 2012. Video: © Flyvevåbnet / YouTube

Flyvere.dk nyhedsbrev

Tilmeld dig vort nyhedsbrev.
Modtag en månedlig mail med de nyeste artikler, nyheder og andet fra flyvere.dk i din mailboks.

Ved min tilmelding til flyvere.dk nyhedsbrev giver jeg tilladelse til at mit navn (valgfrit) og min e-mail registreres og opbevares hos flyvere.dk indtil jeg selv afmelder nyhedsbrevet.

Sidste nyt

Nyheder

Nyeste artikler

Fokker C.V

Beriev A-50

Beriev A-50

Myasishchev M-55

Myasishchev M-55

Payen PA-22

Payen PA-22