Tiltroen til Boeing 737 MAX falder - flyvere.dk

TUI Airlines Boeing 737-8 MAX. Foto: Pedro Aragão. CC BY-SA 3.0

Tiltroen til Boeing 737 MAX falder

De to fatale havarier i oktober 2018 og i marts i år med Boeing 737 MAX fly får nu flere og flere negative konsekvenser for både flytypen og dens producent Boeing.

Et Boeing 737 MAX fly fra indonesiske Lion Air og et tilsvarende fra etiopiske Ethiopian Airlines, der styrtede ned i oktober 2018 og i marts 2019, gør nu at tiltroen til flytypen Boeing 737 MAX falder.

Overalt i verden er flymyndigheder, luftfartsselskaber og passagerer begyndt at fravælge flytypen og flyafgange, der er planlagt med Boeing 737 MAX flytypen.

Annullerede ordrer og leveringsstop

Det indonesiske luftfatsselskab Garuda Indonesia har i følge dr.dk netop annulleret en stor ordre på 47 nye Boeing 737 MAX fly.

Ifølge Garuda er det især fordi passagererne har mistet tilliden til denne flytype, at selskabet nu vælger at annullere bestillingen.

Boeing selv har meddelt at selskabet indtil videre stopper al levering af nye 737 MAX fly.

En bestseller

Boeing 737 er flyproducenten Boeings helt store salgssucces, og er det passagerfly, der er fremstillet i flest eksemplarer i flyhistorien.

737 flyet har fløjet uafbrudt siden midten af 1960’erne og er blevet leveret i nye opdaterede versioner fra Boeing lige siden.

Boeing fremstiller mere end 50 Boeing 737 fly om måneden.

Flyvere.dk nyhedsbrev

Tilmeld dig vort nyhedsbrev.
Modtag en månedlig mail med de nyeste artikler, nyheder og andet fra flyvere.dk i din mailboks.

Ved min tilmelding til flyvere.dk nyhedsbrev giver jeg tilladelse til at mit navn (valgfrit) og min e-mail registreres og opbevares hos flyvere.dk indtil jeg selv afmelder nyhedsbrevet.

Sidste nyt

Nyheder

Nyeste artikler

Fokker C.V

Beriev A-50

Beriev A-50

Myasishchev M-55

Myasishchev M-55

Payen PA-22

Payen PA-22