Danmark vælger Lockheed Martin F-35 Lightning II JSF - flyvere.dk

Danmark vælger F-35

Endelig er der kommet en afklaring: Danmark vælger F-35.

Ifølge DR TV-avisen og dr.dk vil regeringen i morgen d. 12. maj 2016 meddele, at den indstiller, at Danmark indkøber nye kampfly af typen Lockheed Martin F-35 Lightning II JSF.

Efter mange års venten, spekulationer og afvejninger for og imod de forskellige kandidater, der konkurrerede om blive valgt som Flyvevåbnets nye kampfly.

Nyt Kampfly Program-kontoret under Forsvarsministeriet afleverede for kort tid siden en evaluering af de tre tilbageværende kandidatfly i konkurrencen om at blive Danmarks nye kampfly.

De tre fly er den europæisk producerede Eurofighter, og de to amerikanske fly F-18 Super Hornet og F-35 Joint Strike Fighter.

Antallet af nye kampfly, der skal indkøbes, er ifølge rygterne chokerende lavt.

Alt tyder på at der skal indkøbes blot 27 nye fly, hvilket vil betyde at F-35 flyene udelukkende skal opretholde et scramble-beredskab.

Der er i Folketinget politiske ambitioner om at F-35 flyene udover at opretholde det nationale beredskab også skal kunne deltage i internationale missioner.

Det vil efter manges overbevisning blive meget svært at både opretholde et nationalt beredskab og deltage i internationale missioner med kun 27 kampfly.

Andre artikler

RAF flyvning sætter rekord - flyvere.dk

RAF flyvning sætter rekord

RAF flyvningen med Dronning Elisabeth II kiste fra Edinburgh i Skotland til London i England satte tirsdag

Boeing 737 - flyvere.dk

SAS får et kriselån

En amerikansk konkursdomstol godkendte fredag 9. september at SAS får et kriselån på 700 millioner dollars.

Læs også

Sidste flyvning med SOFIA

Den sidste flyvning med SOFIA, Nasas stratosfæriske teleskop, fandt sted torsdag den 29. september 2022.

Tags

Nyhedsbrev - flyvere.dk

Tilmeld dig vort nyhedsbrev. Modtag en ugentlig mail med de nyeste artikler, nyheder og andet fra flyvere.dk i din mailboks.

Kategorier