Danmark vælger Lockheed Martin F-35 Lightning II JSF - flyvere.dk

Foto: Wikimedia commons.

Danmark vælger F-35

Kategori: Nyheder, Nyheder 2016

Tags: F-35, Lockheed Martin, Nyt kampfly

Endelig er der kommet en afklaring: Danmark vælger F-35.

Ifølge DR TV-avisen og dr.dk vil regeringen i morgen d. 12. maj 2016 meddele, at den indstiller, at Danmark indkøber nye kampfly af typen Lockheed Martin F-35 Lightning II JSF.

Efter mange års venten, spekulationer og afvejninger for og imod de forskellige kandidater, der konkurrerede om blive valgt som Flyvevåbnets nye kampfly.

Nyt Kampfly Program-kontoret under Forsvarsministeriet afleverede for kort tid siden en evaluering af de tre tilbageværende kandidatfly i konkurrencen om at blive Danmarks nye kampfly.

De tre fly er den europæisk producerede Eurofighter, og de to amerikanske fly F-18 Super Hornet og F-35 Joint Strike Fighter.

Antallet af nye kampfly, der skal indkøbes, ifølge rygterne, er chokerende lavt.

Alt tyder på at der skal indkøbes blot 27 nye fly, hvilket vil betyde at F-35 flyene udelukkende skal opretholde et scramble-beredskab.

Der er i Folketinget politiske ambitioner om at F-35 flyene udover at opretholde det nationale beredskab også skal kunne deltage i internationale missioner.

Det vil efter manges overbevisning blive meget svært at både opretholde et nationalt beredskab og deltage i internationale missioner med kun 27 kampfly.

Flyvere nyhedsbrev

Tilmeld dig vort nyhedsbrev.
Modtag en månedlig mail med de nyeste artikler, nyheder og andet fra flyvere.dk i din mailboks.

Ved tilmelding til flyvere.dk nyhedsbrev giver jeg tilladelse til at flyvere.dk opbevarer mit navn (valgfrit) og min e-mail indtil jeg selv afmelder nyhedsbrevet.

Sidste nyt

Nyheder

Nyeste artikler

Douglas O-2

Douglas O-2

Dassault Falcon 20

Dassault Falcon 20

Ryan X-13 Vertijet

Airbus A310

Airbus A310