Dansk F-35A Lightning II (L-002) over Luke AFB Arizona, USA 5. maj 2021. Foto: Airman 1st Class Dominic Tyler 56th Fighter Wing, USAF. Public domain.

Skal der indkøbes flere F-35?

Kategori: Nyheder, Nyheder 2023

Tags: F-35

Det er nemt at være bagklog, men vi skrev allerede i 2016 en artikel om Danmarks indkøb af Lockheed Martin F-35 Lightning II JSF, hvor vi faktisk kaldte beslutningen om kun at indkøbe 27 eksemplarer for chokerende.

Det lave antal blev kritiseret af stort set alle udenfor Folketinget – selv NATO kritiserede beslutningen.

Skal der indkøbes flere F-35 fly?

I dag udtaler den midlertidige forsvarsminister Troels Lund Poulsen, at han er åben overfor at overveje om antallet af F-35 fly kampfly af typen Lockheed Martin F-35 Lightning II JSF til Flyvevåbnet er for lavt.

Troels Lund siger i dag til DR Nyheder, at den sikkerhedspolitiske situation Danmark, Europa og ja, hele verden i dag er en helt anden anden for seks år siden, da beslutningen om indkøbet af F-35 blev taget.

Der var en helt anden sikkerhedspolitisk situation, da beslutningen blev taget, så ja – vi kommer til at starte forsvarsforhandlinger i løbet af de kommende måneder, og her skal vi diskutere antallet af kampfly. Jeg er åben over for at diskutere, om vi skal prioritere at have flere.

Troels Lund Poulsen til DR Nyheder.

DR Nyheder udtrykker en fornemmelse for at der, (i Forsvarsministeriet?), er stemning for at der måske skal indkøbes yderligere 10 eksemplarer af F-35 til Flyvevåbnet.

Der kommer kun 21 F-35 fly til Danmark

Det er samtidig kun 21 eksemplarer, der lander i Danmark, mens seks fly forbliver i USA reserveret til uddannelse og træning af danske piloter.

Derfor vil et indkøb af yderligere 10 fly være meget relevant – den nuværende sikkerhedspolitiske situation taget i betragtning.

Flyvere nyhedsbrev

Tilmeld dig vort nyhedsbrev.
Modtag en månedlig mail med de nyeste artikler, nyheder og andet fra flyvere.dk i din mailboks.

Ved tilmelding til flyvere.dk nyhedsbrev giver jeg tilladelse til at flyvere.dk opbevarer mit navn (valgfrit) og min e-mail indtil jeg selv afmelder nyhedsbrevet.

Sidste nyt

Nyheder

Nyeste artikler

Douglas O-2

Douglas O-2

Dassault Falcon 20

Dassault Falcon 20

Ryan X-13 Vertijet

Airbus A310

Airbus A310