Israelsk F-35 - flyvere.dk

IAF F-35I 'Adir' 2016. Foto: Major Ofer, IAF. CC BY 4.0

F-35 i kamp for første gang

Kategori: Nyheder, Nyheder 2018

Tags: F-35, IAF

22. maj 2018

Nyhedsbureauet Reuters rapporterer i dag at israelske Lockheed Martin F-35 Lightning II har deltaget i kamphandlinger ind over Syrien.

Ifølge et opslag på det israelske militærs Twitter-profil var dets F-35 i kamp for første gang på to forskellige fronter.

Der er ikke kommet meget ud til medierne fra det israelske flyvevåben om de missioner, som IAF siger deres F-35I ‘Adir’ kampfly har deltaget i.

Ifølge nyhedsburaeuet Reuters viste general Amikam Norkin, der er øverstbefalende for det israelske luftvåben IAF1, under et møde med 20 repræsentanter for andre landes flyvevåben, et foto af israelske F-35I ‘Adir’, der overflyver Beirut i Libanon.

Amikam Norkin citeres af israelske medier for at sige, at israelerne har testet flyet i angreb.

Vi flyver F-35I ‘Adir’ i hele Mellemøsten, og vi har allerede anvendt dem til angreb – på to forskellige fronter, siger general Amikam Norkin.

Reuters

Israel har i december 2017 indkøbt og fået leveret de første syv eksemplarer af Lockheed Martin F-35 versionen F-35I ‘Adir’.

Et af de mest avancerede fly i verden

F-35 er et af verdens mest avancerede 5-generations kampfly.

Det danske folketing besluttede i december 2017 at indkøbe i alt 27 F-35 fly som erstatning for det danske flyvevåbens F-16 fly.

Udviklingen af F-35 har kostet Pentagon næsten 400 milliarder dollar, hvilket gør våbenprogrammet til USA’s dyreste gennem tiderne.

  1. Heyl Ha’Avir, er på hebraisk: זרוע האוויר והחלל, Zroa HaAvir VeHaḤalal, navnet på det israelske flyvevåben. ↩︎

Flyvere.dk nyhedsbrev

Tilmeld dig vort nyhedsbrev.
Modtag en månedlig mail med de nyeste artikler, nyheder og andet fra flyvere.dk i din mailboks.

Ved min tilmelding til flyvere.dk nyhedsbrev giver jeg tilladelse til at mit navn (valgfrit) og min e-mail registreres og opbevares hos flyvere.dk indtil jeg selv afmelder nyhedsbrevet.

Sidste nyt

Nyheder

Nyeste artikler

Fokker C.V

Beriev A-50

Beriev A-50

Myasishchev M-55

Myasishchev M-55

Payen PA-22

Payen PA-22